Djur har också rätt!




Jag är seriöst trött på det här ständigt återkommande temat med människor som sitter i kvällstidningar och gnäller över diverse jaktolyckor och blir beskrivna som offer för något stort och elakt djur. Man blir arg med tanke på att det sällan är ett obefogat anfall från djurets sida utan frågan om en hotande situation. Djur är inte dumma och förstår självklart att mannen med geväret är inte där för bjuda på mat och klia dem på ryggen och utövar därför självförsvar.

Sen är det alltid samma visa, mannen med gevär blir skadad på något vis och djuret försvinner från platsen även det med någon form av skada kännetecken. Det är då mannen i fråga ringer och gnäller och blir omhändertagen av ambulans och någon annan idiot springer ut i skogen och tar livet av djuret precis som om självförsvar skulle vara förbjudet i djurriket.

Tänk dig att du är ute och går en kväll och plötsligt kommer där fram en man med pistol och du märker att han har onda avsikter. Du vänder dig snabbt om, slår till honom och springer därifrån så fort du kan för att komma i säkerhet. Vad hade du då tyckt om den aggresiva mannen ringer efter hjälp så att någon kommer och plåstrar om honom och sen försöker leta upp dig för att avliva dig pga. ditt aggresiva betéende. Visst låter det fel?
Tänk då på att det är i stort sett samma situation bara att vi har bytt ut en björn mot en människa.En människas värde står inte högre än ett djur, iallafall inte om man frågar mig. Alla har samma rätt till livet!

Blä, nu har man bråttom till jobb och det regnar överdrivet mycket!

Kommentarer
Postat av: Karoline

Eller hur, han sköt på björnen först! Skyll dig själv om du går ut i skogen med ett gevär och en skällande hund. Att stöta på en sådan figur gör vem som helst lite defensiv.

Postat av: Karoline

Jajamensan, jag bor numera i en lägenhet på Närlunda! Känns skönt att något har gått i rätt riktnig i alla fall. Har fortfarande inget jobb ;)

2008-11-20 @ 14:46:13
URL: http://harlequin.devote.se
Postat av: Sofia

haha han får skylla sig själv liksom!!

2008-11-23 @ 21:06:58
URL: http://sofija.blogg.se/
Postat av: karro

åh fyfan ;o

2008-12-17 @ 22:26:34
URL: http://jonssonfotograferar.blogg.se/
Postat av: <3

Så jäkla bra skrivet. Håller med dig!!!

2008-12-17 @ 23:35:06
URL: http://babymyz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback