When he was nineteen


image69



Vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag är förkyld som fan, jag ska till mitt supersega jobb imorgon och morsan och farsan bara gnäller. Tillvaron kan inte bli mycket mer krävande än vad den är just nu. Det enda som skulle kunna göra saken värre nu är att jag förlorar någon nära. Vill egentligen inte ens tänka på det men just nu verkar det som om all skit kan hända.
Som tur är har man vännerna i alla lägen, även den här gången. Kvällen spenderade jag därför med de underbara människorna hemma i Sossas systers lägenhet eftersom hon är där och passar syrrans katt. Alltid jättemysigt med film.
Nu sitter jag dock här och vet inte om jag är på väg att bli sjuk eller inte. Pappa har hunnit gnälla på mig redan i alla fall like he always does. Allvarligt talat vill man mer eller mindre slå ner honom när han är så här.

Helgen och festivalen har i alla fall varit riktigt nice. Fredagen var jättebra till en början tills folk började försvinna och man stod där ensam med Lotti och det inte gick att få tag på någon. Lotti är hur go som helst men jag blev ändå irriterad. Efter ett tag hittade man dock något fulla Julia och Gabriella som vi hängde med resterande tiden innan bussen hem gick.
Dock ringde Danne efter några timmar och frågade var jag var, jag blev lite chockad eftersom att man varken hade sett eller hört ifrån honom sen förfesten fyra timmar tidigare. Men tydligen hade han varit i goda händer hos en söt tjej, vilket kändes bra. Någon som hade haft en nice kväll i alla fall.

Dagen efter var sista dagen på festivalen och min 19-årsdag på köpet. Efter att ha blivit firad av släktingarna stack man in till stan med Jonne, Andy och Nicke. Inne vid hållplatsen möttes man av tjejerna. Hur härlig kväll som helst med sköna artister, kul folk och lagom med dricka. När kvällen började gå mot sitt slut drog vi in på ett nice ställe nere vid Norra hamnen och jag beställde in min champagne som jag velat ha i princip hela dagen. Efter att ha druckit en flaska själv var jag ganska borta så slutet av kvällen är bara suddiga minnen, men roligt hade jag kan jag intyga.

Nu ska man dock sova snart och om bara några timmar ska man upp och jobba. Funderar på att hitta något nytt mycket fort och sluta där jag jobbar nu. Folket där har verkligen ingen hjärna över huvud taget känns det som och arbetsuppgifterna är monotona och tråkiga. Jag vet inte vad ni tycker men jag vill i alla fall få ut något av min arbetsdag och inte bara känna mig överflödig. Ger det denna veckan också men sen vill jag nog vidare, jag är värd och kvalificerad för så mycket mer än detta.

Ha det bra alla !! Kisses for the girls !!

Festival & födelsedag

image68



Första festivaldagen igår och jag var laddad som fan. Dock regnade den bort i princip och den mesta tiden ville jag bara dra hem. Förfesten var kanon och jag kände mig verkligen redo för en festivalnatt men största delen gick vi mest bara runt och letade efter folk och käkade.

Idag är dock vädret MYCKET bättre och det kommer förmodligen fortsätta såhär så nu hoppas jag verkligen inte att något ska förstöra kvällen och inte morgondagen heller för den delen eftersom det är min 19-årsdag. Inget speciellt med 19-årsdagen egentligen men man vill ju ha härligt festväder även då.
Nu ska det festas ordentligt i alla fall för nästa vecka börjar jag jobba igen, jag lider redan kan jag säga.

Skulle egentligen vilja säga något om veckan som har gått också men det går inte eftersom det verkligen inte har hänt någonting. Höjdpunkten på veckan var i princip i onsdags när jag var och köpte mina Ray Ban-solbrillor som jag tänkt att köpa länge. Det blev även ett impulsköp, en skitsnygg Tiger-skjorta som jag också tittat på innan men som jag aldrig egentligen hade tänkt att köpa. Dock blev det så nu och jag är riktigt nöjd kan jag säga.

Just another boring saturday


image67



Ja då sitter man här igen och har obeskrivligt tråkigt, en stund till i alla fall. Ska ut med Danne senare ikväll på en krogrunda som jag hoppas ska bli kul. Vädret idag har varit regnigt och tråkigt men jag hoppas att det ska spricka upp lite framåt kvällen i alla fall. Inte kul att vara i stan när det regnar liksom.

Gårdagen var dock kanon vädermässigt och jag tog mig till körskolan och började på teorin, känns hur skönt som helst nu när man känner att det är på väg åt rätt håll. Är även uppskriven på listan för att få körlärare också så nu är det verkligen på G. Efteråt tog jag mig hem och tryckte ner mig i solstolen ute på altanen. Vädret var ju så himla varmt och skönt så där låg jag och stekte fram till klockan var ungefär halv fem. Har en veckas ledighet kvar nu så jag hoppas att jag får se mer av det sköna sommarvädret, lite fler strandbesök får det ju ändå bli innan jag börjar jobba igen. Sen är det ju festival torsdag-lördag och jag fyller 19 på lördag och då ska såklart solen också skina, om jag får bestämma i alla fall.
kvällen stack jag till Jonne och vi såg filmen "Evan Almighty" (bilden ovan), uppföljaren på "Bruce Almighty". Ni som har sett Bruce vet ju hur otroligt rolig den är så man hade ju såklart höga förväntningar. Blev dock en aning besviken eftersom den inte alls höll samma klass, det var humor men ändå inte lika mycket. Tur att man är lättroad säger jag bara.

Ha det bra alla ! Kisses for the girls !

Entertain me !


image65


Som ni ser så har min blogg bytat utséende från det tråkiga svart&vita till en mer stilren version. Självklart är det inta jag själv som har gjort detta utan det är en jättegullig tjej som heter Stephanie. Dock har jag själv fixat de extremt coola bilderna som gör hela designen till vad den är. Men nog snackat om min bloggdesign och tillbaka till mitt liv.

Idag var jag faktiskt och hämtade ut mina körskoleböcker, eftersom jag inte orkade något igår, så nu sätter det igång på riktigt. Har pluggat på första delen nu ikväll och ska göra mitt första datorprov imorgon. Handlar ju ungefär bara om bilens utrustning och sådär, man vet i stort sett allting redan helt enkelt.
Men först på agendan på dagen står såklart STRANDEN. Lär bli fint väder så imorgon drar jag och Lotti dit nomather what, det enda som skulle kunna hindra är regn men det tror jag att vi slipper faktiskt. Men jag har lärt mig nu att man inte ens kan lita på satelitbilder på internet för det var tack vare en sådan jag missade en kanondag på stranden idag. Slutade med att jag låg lite i solen när jag kom hem men det är ju aldrig riktigt samma grej.

Utöver stranden så händer det verkligen ingenting just nu. Partyparty i Visby hela den här veckan men var är jag? Jo jag sitter hemma. Hade jättegärna dragit dit men att dra själv hade varit jävligt dött för att inte tala om mobbat. Om någon är sugen på att ta en trip dit så är det bara att säga till för jag är verkligen öppen för förslag. Om man är ledig i två veckor, som jag är nu, så tycker jag faktiskt att man ska göra mer av dem än att bara dega. Realistisk som jag är så känner jag på mig att inget större kommer hända före Helsingborgsfestivalen men det är ju alltid något. Nästa år är det dock jag som drar på alla härliga sommarveckor runtom, det är ett löfte!

Ha det bra alla ! Kisses for the girls !

Ledighet smakar gott



image59


Ja då har mina två veckors ledighet börjat och kan det bli en bättre början än att solen skiner och att det är minst 25 grader i solen? Skulle inte tro det. Fick gå upp tidigt eftersom vi hade bestämt att ta bussen till stan redan vid tio, vilket jag inte hade något emot. Man vill ju ha chans att välja ut en bra plats på stranden att ligga på så att man har utsikt över allt och nära till kiosken. Vi lade ut våra badlakan på stället det vi brukar ligga på sommaren, väl berövat och nära till det mesta.

Vi låg och stekte till ungefär tre för att sen ta buss hem vid fem i fyra. Jag hade andra planer för kvällen så man ville ju hinna hem för att duscha och sådär. Skulle vara tillbaka i stan igen vid sex för att gå på informationsmötetrafikskolan, tro det eller ej men jag har faktiskt börjat ta tag i min körning och ska ta mitt körtkort nu i sommar. Mötet kändes inte speciellt nödvändigt eftersom det bara bestod av självklar fakta och sådant som jag redan hade kollat upp, t.ex. vad de olika packeten kostar och dylikt. Har tänkt mig att åka in redan imorgon och få ut boken så att jag kan börja läsa på men även boka körlektion. Bäst att komma igång nu så att man blir klar fort. Vill så gärna ha körkort så snabbt som det bara går.

Helgen har också varit helt okej, för att gå in på något helt annat. I fredags var vi ett gäng ute på krogen, det var jävligt kul med tanke på att det var enda sen studenten (!!!!) jag var ute sådär sist. Mycket folk, sprit ,partystämning och sen är fredagskvällen perfekt. I och för sig var det inte så svårt att lyckas med en bra kväll eftersom att det alltid har varit något som har sabbat kvällen på de senaste festerna jag har varit på, privatfester ligger långt ner på min minuslista just nu alltså.
Lördagen bestod sedan mest av softande, precis som de flesta andra dagar efter att man har varit ute kvällen innan. Man mår ju nästan aldrig bra efter en utekväll, den som aldrig har upplevt bakfylla har tur säger jag bara. På kvällen drog jag hem till Jonne och vi kollade på filmen "Blades of glory" (bilden nedan), ganska bra men jag hade väntat mig mycket mer humor. Dock en bra film som är värd att se.
På söndagen åkte jag och mina föräldrar ut till mormor och morfar eftersom mormor hade fyllt år på fredagen. Jag hade ju även lovat att hjälpa henne lite i trädgården och duktig som jag är så höll jag självklart mitt löfte. Jag sågade i stort sätt ner ett helt träd, klippte hennes gräsmatta osv. Var inte riktigt på humör den dagen men jag kan ju inte svika mormor när jag hade lovat, hon ger ju mig så mycket pengar så jag kunde bara inte. Självklart blev hon även nöjd med resultat, så är det alltid när jag gör något.


image58


Dagens väder
ser dock inte lika ljust ut som början av min ledighet har varit. Regn och åska ska det bli så det blir väl film och softande för hela slanten. Förutom att jag ska till körskolan då, som sagt så ska jag vara duktig och börja direkt. Resten av veckan ser också rätt så mörk ut så det lär bli mycket tid över för pluggande till körkortet. Så skönt det ska bli när man sedan har det i handen. Har börjar fundera på vad jag vill ha för bil och just nu lutar det mot en fin BMW i silvermetalic, men förmodligen kommer jag att hinna ändra mig flera gånger innan det väl är dags att köpa ^^.

Ha det bra alla ! Kisses for the girls !

Three more days to go




timetime


Ja, här sitter jag och klockan börjar närma sig fyra på morgonen. Somnade som vanligt på sängen vid tio så jag är i pricip så pigg som jag kan bli. Ska "upp" om drygt två timmar eftersom jag jobbar i Klippan den här veckan. Förstår inte hur jag orkar egentligen. Jobbet är skit, arbetstiderna är skit om man räknar in hemresan och ändå gör jag det. Men jag antar att det duger ett tag till, i alla fall i tre dagar.

Sen är man ledig i två veckor, ska bli hur skönt som helst och under den tiden ska jag faktiskt försöka fixa något annat. Men framför allt ska jag njuta av att vara ledig, bara bry mig om mig själv och kanske blir det några soliga dagar på stranden också vilket jag hoppas på. Visst, solarie är helt okej men att softa på stranden hör till sommaren i allra högsta grad tycker jag.

Detta är första året som jag inte har ett helt sommarlov att göra vad jag vill med och det gör att man uppskattar sin lediga tid mycket mer. Nu kan man inte vakna varje morgon vid ett, gå upp och käka och sen göra precis vad som faller en in. Men å andra sidan tjänade man inga pengar på att bara gå hemma, vilket man gör nu.
Även om mina föräldrar betalar det mesta fortfarande så känns det så skönt att tjäna egna pengar och kunna köpa det man vill helt själv, framför allt kläder då om jag ska vara ärlig. Man är ju inte shopaholic för ingenting.

19-årsdagen börjar också närma sig. En av de sköna grejerna med min födelsedag är att den infaller under Helsingborgsfestivalen så jag behöver aldrig lägga någon direkt energi på att planera något stort här hemma eftersom man ändå ska in till stan efter att man har käkat lite smörgåstårta och snackat skit en stund. Dock börjar födelsedagar tappa den där laddningen av lycka som infann sig varje år när man var yngre. Den spännande känslan när man låg där i sängen och väntade på att morsan och farsan skulle komma in med packet och ballonger och sjunga för en är nästan helt bortblåst och har ersatts med tankar som i stil med "Jaha där kommer dem, undrar vad där är i det där packetet. Säkert den där mobilen jag valde ut i veckan". Tur att man har en hel kväll full med festande och dricka framför sig också, för det ser jag verkligen fram emot.

Ha det bra alla ! Kisses for the girls !

I just want moore



image56



Sega söndagen har passerat utan att nästan märkas alls. Vaknade sent på dagen precis som vanligt när det är söndag. Gjorde dock slag i saken och drog ut med farsan och övningskörde istället för att bara sitta inne. På tiden att jag skaffar körkort faktiskt och man har ju värsta guldläget nu när man inte har något speciellt för sig ändå.
Regnet verkar ha givit med sig för den här gången vilket var jävligt skönt, blåser gör det ju men att slippa bli plaskvåt så fort man går utanför dörren var jävligt skönt. Bilturen ledde ut till mormor och morfar där jag hjälpte dem med bland annat gräsmattan

När jag kom hem var jag fortfarande rastlös så jag ringde Jonne och fick honom att hänga med mig ut. Solen hade nu börjat titta fram ännu mer så solbrillorna fick hänga med ut i det blåsiga men dock ganska soliga vädret. Känns som evigheter sen man kände solens strålar värma så det var skönt att gå en runda. Vi gick upp till affären och jag var sugen på någon bra tidning och självklart är det Moore man ska ha då (bilden ovan), eller jag skulle egentligen ha Stureplan men eftersom vi bor på landet så är den tidningen inte upptäckt här.

Sen drog vi hem till Jonne, krängde godis och bara softade och sen var denna söndagen i princip över. Helgerna känns alltid så korta, och ändå hade jag en extra dag ledigt bara för att jag inte jobbade torsdag natt. Denna veckan ska jag dock jobba dagtid, det är alltid skönt med omväxling för annars tröttnar man så lätt tycker jag.

Nu ska jag fylla min iPod med lite bra låtar innan jag ska sova, ska upp halv fem så jag är redan sent på det.

Have a nice day ! Kisses for the girls !


The rain keeps falling


image55


"The summer rain is falling like its never going to stop, it's been ages.
Puddles form on city corners, businessmen they leap between the edges.
Umbrellas take up battle spots but nature's fury always proves much stronger."




Ja, då var det äntligen helg igen, efter en nästan hel men väldigt regnig arbetsvecka. Dock jobbade jag inte i torsdags natt på grund av att jag hade "stukat foten". Skulle jag ha varit ärlig så hade jag sagt att jag var trött i skallen på grund av att folket jag jobbar med är så satans tröga men det hade nog inte fungerat som förklaring så det blev till att hitta på något snabbt. Kändes otroligt skönt att få sova på natten istället för att slita som ett djur måste jag säga.

Bio blev det i alla fall tidigare på kvällen i torsdags, såg Die Hard 4.0 (bilden nedan) med polarna. Riktigt bra var den, Bruce Willis är alltid lika iskall och cool. Ett måste för alla dem som har sett de andra Die Hard-filmerna och även för er andra som inte har gjort det. Personligen gillar jag första filmen bäst men den här kommer lätt på andraplatsen, den hade verkligen allt en uppföljare kan ha.


image55


Dock var det inte lika underhållande att ta sig till bion eftersom det ösregnade och har gjort det i princip en månad nu. Det är översvämmat på väldigt många ställen, och vattenpölarna är så djupa att de slår typ två meter höga vågor upp när bussen kör igenom dem. Det värsta med detta är att detta ska vara högsommarmånaden juli men det känns mer som slutet på Augusti.

Tur att man jobbar nu när vädret är skit och inte sen när solen kommer. Bara en vecka till, sen ska jag vara ledig i två veckor för hela slanten. Typiskt nog missar jag ändå Båstad-veckan nästa vecka, typ den enda tillställningen på året som är värd att åka på. Hade faktiskt sett fram emot det men nu ska jag jobba istället som en annan loser. Får festa dubbelt upp nästa år för då ska jag verkligen dit.

image53


Ha det bra i Båstad, ni som ska dit ! Kisses for the girls !



En grå sommar



image52


Ja vad ska man säga, just nu är det mesta tråkigt och innehållslöst så jag ska fatta mig kort. Jag har börjat jobba natt igen och det är på sätt och vis skönt men samtidigt vill jag bara vara ledig. Har tänkt mig att börja min ledighet efter denna veckan och ha fritt tre veckor framöver. Eftersom att jag är timanställd så kan jag ju flexa nästan som jag vill och det är skönt.

Skulle egentligen inte ha jobbat igår men blev hastigt ringd vid tio-tiden på kvällen och hämtad en kvart senare av min chef, hatar när de inte kan ha någon framförhållning men det är väl så det funkar i denna branschen. Kvällen var lugn i alla fall och allt var lastat och klart vid kvart över fem fast att det bara var jag som lastade packet. Eller så var det jag som var effektiv som fan, tycker att den förklaringen låter bättre faktiskt ^^.
När jag tagit mina saker och var på väg ut fick jag en snilleblixt, varför vänta på bussen i två timmar när man kan gå hem? Två timmar senare var jag hemma helt slutkörd efter att ha gått ungefär två mil hem men nu vet man att det går i alla fall.

Efter tre timmars sömn gick jag upp och stack till Väla med Danne. Längesen vi gjorde något så varför inte liksom? Så jobbigt nu när man har pengar också för då hittar man alltid saker man vill ha. Köpte en skitsnygg tröja från Tiger och kosta vad det kosta vill fast när man summerar alltihop så har det ju kostat en del. Tror jag är uppe i strax över tretusen på bara en månad i bara kläder, jag får fan ta det lugnt men det är inte alltid lätt.

Får ju inte glömma Jonnas fest i fredags. Hade riktigt kul, längesen man söp på riktigt ju så självklart hade man roligt, i alla fall fram tills vi skulle dra ut på krogen. Fick ta hand om en väldigt speciell person men mer behöver vi ju inte säga ^^. Det kommer ju fler fredagar och Tivoli är ju alltid Tivoli så jag missade nog inte något.

Ska strax ta mig till bussen och sen till jobb. Orkar egentligen inte men man kan ju inte säga nej till att tjäna pengar precis. Kommer jobba natten hela veckan ut som det ser ut nu och det är jag tacksam för, hellre det än att sega bort dagen. Som jag tidigare sa så har jag dessutom bara sovit tre timmar så jag är inte speciellt pigg heller men det ska väl gå, lär väl sova bort mycket av dagen imorgon istället men vad gör det när det regnar?
Fattar inte att detta är det man ska kalla för sommar. Regn och blåst, känns mer som höst om man frågar mig men det kvittar ju när man ändå jobbar. Man slipper känna att man missar några härliga dagar på stranden i alla fall.

Ha det bra ! Kisses for the girls !