Bloggish & Valborg !



image32



April 2007 går mot sitt slut och sköna maj, med allt vad det har att erbjuda, närmar sig. Detta gör att jag inleder denna blogg med en bild på ett mysigt majbål. Maj är en så härlig vårmånad och jag hoppas att den har mycket positivt att ge även detta år. Snart bara en månad kvar till studenten, maha! ;D

Någon klagade tidigare ikväll på hur långa mina bloggar var så jag tänkte försöka fatta mig kort i den här xD.
Veckan som har gått har varit väldigt soft, pluggandet har inte varit överdrivet och jag känner faktiskt att jag kommer att hinna med allting utan problem vilket känns jävligt nice. 
I onsdags var man med biologin på Lunds sjukhus på en föreläsning om hjärnan och fick även se en video där de opererade bort en tumör ur hjärnan på en person. Lite sådär lagom äckligt fast en tjej svimmade. Disikering börjar dock bli en vana vid detta laget, känns som vi alltid snittar sönder djur nuförtiden i skolan. I tisdags var det en duva, i onsdags var det den där hjärnan i Lund och i torsdags en bläckfisk. Fast det är i och för sig ganska roligt, folk tycker att jag verkar ha en framtid som slaktare och jag förstår lite varför faktiskt ^^.
Torsdag och fredag var kortisdagar vilket jag tog emot med öppna armar, nu när det har varit så nice väder så har man verkligen inte velat sitta inne precis.

Långhelgen har börjat soft, har bara varit med polare nu i två dagar plus att jag har hunnit med en runda i in till stan och köpt min Ralph Lauren-pikétröja. Allting känns lite som uppladdning inför Valborg som förhoppningsvis ska bli jävligt roligt. Jobbar dock från sju till fyra men jag ska nog överleva denna gången också fast att jag hatar att vara på DHL i Klippan. Stackars dem som jobbar där alltid, fast i och för sig är de nog för korkade för att förstå hur dåligt det egentligen är. De går där dag ut och dag in som ett gäng råttor i en bur och gör vad de högre säger till dem. Snacka om att bli trampade på, Har lovat mig själv att aldrig hamna på ett sådant ställe när jag väl ska börja jobba "på riktigt" xD. När jag har slutat slava kommer det att bli stressigt för att jag först ska hem, viket förmodligen kommer att ta typ 1,5 timme och sen ska jag hinna med en jävla massa och sen in till stan. Men vad gör man inte för en rolig utekväll ;D.

Börjar bli tröttish men håller mig nog vaken stund till med musik och snack med Sanna ^^. Just ny lyssnar jävligt mkt på rappgruppen Förstörda För Livet, härligare texter får man leta efter. Har ni inte hört dem borde ni göra det, ett tips bara! ;). 

Ha det gött alla ! Kisses for the girls !


Back on my feet


image30


Jag inleder bloggan med denna ursexiga bild på mig från festen igår och nej jag är inte full utan detta är mitt vanliga beteende. De som känner mig vet, haha^^.
Känns grymmt bra att man äntligen är tillbaka, efter några dagars sjukdom. Jag blir ju aldrig sjuk, trodde jag i alla fall tills jag låg hemma i sängen och orkade inte röra mig på kvällen förra måndagen. Jag var nästan helt frisk i torsdags och tog mig därför till skolan till min enda lektion för dagen. Kände mig sådär halvt väck och gör det fortfarande men det rullar på ändå. Kan fan inte ligga i sängen hur länge som helst. Var rastlös redan efter första dagen liksom. Jag skyller detta på Joddla med Siv-konserten, förra lördagen, som var jävligt varm och svettig. Samtidigt kan jag säga att det i alla fall till en början var en rolig kväll.

Allting började med att Jonne och Nicke kom hem till mig och sen gick vi tillsammans hem till Ricky som skulle ha förfesten. När vi kom dit var det i stort sett det vanliga folket som var där plus Nettan från Osby och hennes polare. Ricky lurade i mig en rom-vodka-cola-blandning på mina öl som jag redan druckit och då var det kört som vanligt. Vi softade hos Ricky ett tag för att sen gå till bussen. Hela bussresan in var det ett jävla liv och vi hade roligt som fan. Väl inne i stan var det ett tag tills The Tivoli skulle ha insläpp så några passade på att käka och sånt. Kön vid Tivvan var inte speciellt lång men folks spritlager var desto större så medans man stod där så fick man flaskor i händerna som folk skickade bakåt så att vakterna inte skulle ta det. Självklart tyckte jag då att det var onödigt att låta det bara vara så jag tog i för kung och fosterland och drack upp det mesta och det satt ju inte helt fel. Väl inne var det fortfarande inte mycket folk så vi placerade oss långt fram men efterhand flöt det in fler och fler och helt plötsligt stod man i mitten av lokalen. Det var ju ingen fara tills Joddla kom in och alla skulle trängas ännu längre fram. Efter typ en halvtimme var jag så varm att jag nästan kröp bort till baren och beställde världens godaste drink, minns ej vad den hette nu men fan vad gott det var, särskilt med tanke på att den var så kall.
Det var ett jävla drag och det höll sig hela kvällen, vilket förståss var jävligt kul. När Joddla sen hade avslutat drog vi oss till bussen och åkte hem. Väl på bussen hamnade man i lite bråk med en kille vilket kanske inte var lika kul men det blir lätt så om någon är irriterande.

Resten av helgen gick till att i stort sätt bara softa och nästan hela veckan också. Som ni läste tidigare så var det inte förrän i fredags jag verkligen har orkade göra något. Sen att jag inte orkar när folk hela tiden ska tolka själv vad jag tänker göra och inte tänker göra är en annan sak. Jag tycker själv inte om folk som gnäller men i detta fallet känner jag mig väldigt frustrerad för vad jag än säger tolkar folk det tvärt emot vad jag försöker få fram. Verkar precis som om vissa ser mig som den elaka som hela tiden bara tänker på mig själv och som strular till saker. Folk kanske inte gör det medvetet men jag märker det. Jag gör aldrig något som jag vet kommer gå helt åt helvete om det inte finns något att vinna på det och ska folk fatta.

image31


Igår var det fest hos Sanna vilket var jävligt kul fast att jag var helt nykter. Hade givit mig fan på att för en gångs skull vara helt nykter vilket jag även lyckades med, vita helger behövs de också. Festen flöt på jättebra och alla hade kul verkade det som, själv hade man ju roligt enda in på natten men det behöver vi ju inte ta här ;). Morgonen efter vaknade man sent, precis som alltid när man sover hos Sanna. Jag hjälpte självklart till att städa upp vilket gick väldigt fort med tanke på att vi hjälptes åt med allt. Resten av tiden flummade man med de som fortfarande kvar i väntan på bussen. Missade två bussar så i mitt fall blev det en rätt så lång väntan, vilket inte gjorde mig ett dugg. Var hemma vid sex-sju ikväll och var tvungen att direkt sätta mig och skriva färdigt min samhällsläxa till imorgon. Vi har väldigt mycket som är igång nu i skolan så man måste verkligen hålla sig själv igång om man vill hinna med allt. 


Ha det bra alla ! Kisses for the girls !

Working class can kiss my ass


Ja då är påsklovet snart helt slut. Loven ska ju egentligen vara till för att man ska vila upp sig men eftersom jobbet har tagit upp fyra dagar så har det inte blivit så mycket vila men desto mer pengar. De få lediga dagarna jag har haft har inte heller varit de lugnaste men jag har i allafall överlevt xD.

I fredags fyllde Sanna my babe 18 och det skulle så självklart firas. Dock skulle vi inte vara där förrän vid sju så jag hann även med en runda till Väla och köpa ett par nya skor IGEN. De andra blev ju förstörda tack vare det extremt blodiga skoskavet de gav mig. Expiditen på Håkansson sa till mig att det nog inte var någon idé att köpa ett par likadana eftersom det inte var något fel på det paret jag köpt från början utan att det var min fot som var fel formad eller något (vaddå fel på min fot ? forma skon efter mina fötter istället ffs !). Håkansson hade inga andra jag ville ha så jag drog till Trampolin istället (huvudkonkurrenten mohahaha) och köpte ett par as-snygga Tretorn istället (bilden nedan). Sitter mycket bättre och skär inte upp hälen på mig så att jag får ett blodvattenfall i skon som jag sen inte märker förrän jag kommer hem. Men farsan tog tydligen textilrent på Lacosten så nu är de också helt rena så nu har jag två par vårskor. Känns lite surt nu i efterhand faktiskt att jag nu då har lagt närmare tvåtusen på skor denna månaden men det är sånt som händer (konstigt att det alltid är just mig det ska hända?).

image27


Sen på kvällen en stund innan vi skulle hem till Sanna och förfesta så drog jag hem till Ricky, drack lite bira och snackade lite skit som vi brukar. På bussen träffade vi Miss Ballaballa och några till men det var bara Balla som skulle med oss. Nästan framme ringde Elle och sa att Sanna inte var klar med vad hon skulle hemma och därför skulle vi ta oss hem till henne först och vänta där. Alltid kul att hänga hoss Ellepellepellz, hälsa på hennes låtsasfarsa som för övrigt ser ut som en maffiaboss och allmänt flumma. När vi kom var Elle i full gång med att packa i Sannas födelsedagspresent, som då var en g-punktstav, plus att hon sprang runt och yrade med allt annat. Extra roligt att jävlas då så man tog ju självklart tillfället i akt. Under tiden vi var där hann folk ringa typ 100 gånger och fråga om vi var på väg vilket vi såklart inte var varken första, andra eller tredje gången de ringde med typ en sekunds mellanrum ^^. Folk ska alltid stressa så mycket, jag förstår inte det. Jag tar det typ alltid lugnt för man brukar hinna med allting ändå. Till sist kom vi iväg och halvvägs till Sanna mötte vi upp med resten av gänget och gick dit tillsammans. Vi ringde på dörren men den som öppnade var Sannas bror och vi bara "nää" så han fick gå och hämta sin söta lillasyster istället. Innan vi gick in passade vi på att sjunga födelsedagssången *jättefint* också och jag får hoppas att hon uppskattade den så bra som det lät ;). Efter att jag yrat in på Sannas rum och hälsat på både Sara och Lotti gick vi upp på ovanvåningen där vi började förfesta, snacka en massa och Sanna öppnade sina presenter. Hon fick en en massa stuff och av mig fick hon en Miranda-Nalle (om alla nu vet vad det är) som jag tyckte passade henne och som jag hoppas att hon gillade ^^.
Efter det blev det mest snack och en massa drickande tills vi skulle ta bussen till stan. På bussen blev det ännu mer födelsedagssång både från okända och kända personer. Sen blev det tyst igen, lite för tyst tyckte jag och Ricky så vi försökte hålla lite allsång men antingen kunde ingen låtarna eller så kunde vi knappt själva låtarna så det blev inte värst lyckat men vi hade roligt iaf.
När vi kom in till stan gick vi som då är 18 upp till puben "Stinsen" och tog lite att dricka istället för att stå och dö vid busshållplatsen. Resten väntade på McDonalds som vi lite senare blev utslängda från eftersom någon/några krånglade för mycket. Sen blev det ett jävla chatter om vart vi skulle ta vägen. Några ville dra hem till en tjejkompis i Sannas klass och fortsätta festa där och några ville dra på krogen. Vi gjorde ett försök på en pub nere på söder som tydligen brukade släppa in minderåriga men det funkade inte, vilket kanske var tur eftersom så fort jag kom in där så ville jag bara vända och gå ut igen och det var precis vad jag gjorde (riktig loser-varning där inne). Jag, Danne och några till började förflytta oss till lägenheten där vi tydligen skulle vara men när vi ringde på dörren så öppnar en skumm kille dörren och där inne står ett gäng pundar-liknande typer. Jag bara "nejtack jag går igen" och drog med mig Danne och stack till Tivvan istället. Det tog iofs lite tid ner, varför går vi inte in på men yrt kändes det i allafall xD. Som tur var så var inte kön lika lång som den brukar vara så det gick mycket snabbare än vanligt att komma in. Där inne var allt som vanligt, brudarna halvfula och musiken dög men det var rätt roligt ändå. Jag och Danne flummade runt som vanligt och stötte på både den ena och den andra vi kände vilket var kul som fan. Vi stannade och ägde stället fram till typ kvart över två för att sen ta bussen till Bårslöv där jag skulle sova hos Sanna och Danne den stackaren skulle gå hem till Gantofta därifrån. Sanna och resten hoppade på på söder och verkade ha haft minst lika roligt som mig och Danne. Turen hem var lite seg eftersom man inte var helt klar i skallen och väl hemma hos Sanna typ däckade hon på golvet och jag i hennes säng xD. Till sist somnade båda gott (i allfall jag ;D) och jag hoppas att hon verkligen hade en bra 18-årsdag.

Grattis ännu en gång babe !!


image28

På lördag morgon vaknade jag rätt sent. Skulle egentligen ha hjälpt farsan med lite grejer men har man festat så har man och då händer det ju lätt att man är seg som fan dagen efter. Jag hann hem och hann fixa till mig innan vi skulle på påskmiddag hos mormor och morfar i allafall. Inte världens mest livliga tillställning kanske men maten är alltid sjukt god och mormor och morfar är världens snällaste, vet inte vad jag skulle ha gjort utan dem<3.
Vi kom hem tidigare än vad det var sagt (som vanligt). Hade jag vetat det så hade jag ju kunnat sticka till Sääändy mah beejbs fest men tyvärr sket det sig. Fick höra att de hade haft sjukt roligt där så det var tråkigt att man missade det. Det blev en helt vanlig och hederlig kväll hos Jåhnne tha määhn där Andy också var. Andy är ju singel nu måste jag bara säga så det är fritt fram tjejer ;).

Idag går allting framåt i snigelfart och jag vet inte vad jag ska. Efter att jag skrivit klart här ska jag hoppa in i duschen och sen hoppas jag att filmen jag håller på att fixa ner snart är klar så att jag kan bränna den. Eragon heter den och jag får hoppas att den är bra för annars har jag väntat på den 20 timmar helt i onödan :O.

Nu kanske ni undrar vad min rubrik har med allt detta och göra? Jo jag kan säga så mycket som att det är så jag sammanfattar min jobbvecka i stora drag. Visst har det varit softa arbeten, både på DHL och Tretorn, men det är inte min typ av arbeten. Jag har för mycket intelligens och social kompentens för att stå och flytta, packa och plasta lådor hela dagarna. Jag har nu garanterat sommarjobb här men ska verkligen göra allt för att få ett bättre jobb som passar just mig bättre. Wish me luck! :)

Ha det bra alla ! Kisses for the girls !



Rest in paradise my friend <3

image26

Prince den största stjärnan på himlen,
den fjärde april lämnade du oss med en chock som följd
hoppas du har det bra där du är nu,
lovar att ta hand om mamma åt dig !
//Fredrik

Som ni kanske förstår så har Prince, vår katt, dött efter en lång tids konstigt beteende och sjukdom. Jag är inte den som bölar över en sånn här sak men självklart känns det väldigt tråkigt och jävligt tomt här hemma. Pappa ringde mig på jobb idag och berättade och jag fattade direkt att det skulle bli jobbigt när jag kom hem, mamma älskar ju den katten över allt annat. Mycket riktigt så var mamma helt förkrossad när jag kom hem. Jag hjälpte henne att få honom i jorden och plockade undans hans skålar och dylikt och diskade dem. Även om jag inte direkt visar det så saknar jag nog honom precis lika mycket som de andra och han kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Vila i frid kompis <3

Nu tillbaka till något annat, som ni kanske redan har förstått eller vet så har jag som sagt ÄNTLIGEN fått jobb. Ska jobba fram till torsdag denna veckan och det känns faktiskt väldigt bra. Själva jobbet suger lite från och till men det är ju i alla fall egna tjänade pengar plus att man får lite arbetsvana. Började som sagt i måndags på ett förtag som heter DHL och ligger i Klippan, väldigt tråkigt ställe och arbetsuppgifterna går till stor del bara ut på att packa saker plus att de anställda ligger på samma nivå som en femtonåring i fjortisstadiet. För övrigt är allt helt lugnt och tiden flyter på rätt fort så jag ska inte klaga. Där har jag varit två dagar denna veckan (måndag-tisdag) och ska även vara där idag, torsdag.
Onsdagen var dock lite annorlunda, jag blev hastigt och lustigt flyttat till Tretorn i Helsingborg. Där har jag bland annat sysslat med att lasta av lastbilar och sortera varupallar och plasta in dem. Har nog aldrig varit med om ett softare jobb plus att vi hade ungefär dubbelt så många raster som på DHL. Mina åtta timmar idag kändes som typ 3 så det är synd att jag inte fick jobba där imorgon också utan måste tillbaka till "bebisarna" i Klippan. Förstår varför just de har fått fasta jobb där för man måste verkligen vara riktigt väck för att orka jobba där varje dag.
En annan skön grej med att jobba, förutom pengarna, är att när man har slutat så har man verkligen slutat och är inte tvungen att åka hem och plugga som man är tvungen när det är skola. Därför har man ju haft en del fridtid när man kommit hem. I måndags var vi i Asmundtorp och träffade en tjej från Göteborg som Ricky känner och som var här och hälsade på en kompis, värsta flummiga kvällen kan man lugnt säga. I tisdags var vi några stycken hemma hos Sossa och hade filmmys, vi såg komedin "John Tucker must die" som var helt okej men inget som man ser mer än en gång tror jag. Igår, onsdag, var jag och Jonne på biopremiären av filmen "300". Den handlar om 300 Spartanska krigare i dett antika Grekland som ska försvara sin stad mot de Persiska folket som invaderar. Väldigt väljord och mycket sevärd(!). Sen att jag skulle vilja kasta något i huvudet på den fula emo-killen som satt framför mig just för att han var så jävla ful är en annan sak xD. Efter filmen gick vi till bussenhållplatsen för att ta bussen hem och där träffade vi Lotti och en MYCKET kramig liten Sanna plutt. Man fick veta lite om vad de gjort under kvällen och sådär och jag kan säga att man gjorde helt rätt som drog på bio istället för att följa med till gröningen.

Påsklovet är snart slut vilket är jävligt tråkigt men i år kan man ju lugnt säga att jag gjort något bra av det. Men än är det inte över, Sanna ska ju bland annat hinna fylla 18 på fredag vilket ska bli en riktig höjdarkväll (!). Ska även hinna med att köpa ett par nya skor IGEN (!!). De fina Lacoste-skorna jag köpte passade tydligen inte min högerfot så första gången jag använde den skavde de ett hål på min fot och hela skon blev missfärgad av blod. Jag försökte reklamera varan men fick tyvärr inte igenom det. Fast tjejerna på Håkanssons var ändå snälla, de ringde mig igår och sa att de tyckte att det var förjäligt att en alldeles ny sko skulle gå åt helvete sådär så de gav mig ett presentkort på 200 kronor som plåster på såren. Fast jag kommer nog ändå inte att köpa något där på ett bra tag eftersom den skon var den enda som jag tyckte riktigt mycket om av deras utbud, tror att det blir ett par Tretorn-skor på trampolin istället som jag ska försöka få köpta imorgon. Ska ändå dra dit med Jonne och hjälpa honom att hitta några skor som passar honom, kommer bli svårt men det ska gå.

Ha det bra alla ! Kisses for the girls !

Fredde goes working class !



image25

Dagens val av bild har inget med något av grejerna i bloggen att göra men de som känner för det kan gärna få ta åt sig. Det är just den meningen som snurrar i mitt huvud just nu i alla fall.
Kan även säga att det är en sorgens dag eftersom Mif Redhawks idag den 1 april 2007 förlorade kvalserien och halkade ner i allsvenskan bland de andra förlorarna *host*Rögle*host*. Får hoppas att de tar igen detta nästa säsong och man kan faktiskt se ljust på det hela också, nu kommer vi att få se Malmö kicka Rögle oftare än bara i kvalserien.

Nu tillbaka till mitt liv. Man har ju påsklov och allt nu fast jag kan personligen inte riktigt kalla det för lov eftersom att jag ska jobba den största delen av veckans dagar. Farsan ringde mig i onsdags förra veckan och berättade att han kunde fixa jobb till mig på lovet. Jag blev ju självklart jätteglad men nu är jag inte speciellt säker på om det är så roligt. Jag var där i torsdags och skrev på lite papper och hämtade ut arbetskläder. Redan då förstod jag vilka jävla korkade as där jobbar. Sen var jag emot det här med att ta ett jobb på ett lager eller liknande eftersom jag vet att jag har för mycket IQ för att slösa bort mina dagar på att fjolla rundor och flytta lådor. Men eftersom att det bara är fyra dagar så kan jag ge det en chans i alla fall och extra pengar är ju aldrig fel. Dock är det här jobbet förhoppningsvis bara en engångsföreteelse.

Men inte nog med det så måste jag ta en runda på stan idag efter jobbet eftersom att de nya skorna jag köpte i fredags inte riktigt är som de ska, eller inte högerskon i alla fall. Det upptäckte jag i lördags när jag och Jonne var ute och flummade på kvällen. Jag kände att något var lite konstigt lite ovanför hälen men jag tänkte inte mer på det. När jag sen kommer hem till Jonne och tar av mig skon märker jag att kanten bak på skon har sågat sig in en bit på höger fot och att det har blödt ner hela skon där bak så att den var helt röd på insidan. Jag ska ju självklart ha ett par nya eftersom det går ju inte att ha en sko som är deffekt och som man skadar sig på.

Förutom incidenten med skon har helgen varit relativt seg utan så mycket att komma med. Igår, söndag, var jag dock inne i stan och gjorde några ärenden och hade dessutom kommit överens med Juffs och lilla söta Jenney att jag skulle träffa dem på Knutan. Såklart kom jag först och fick stå och sega en stund innan Juffs dök upp, vi hann stå och snacka ett tag innan Jenney också dök upp. Eftersom ingen annan hade några planer på vad vi skulle göra så drog vi bort till SF Bio så att jag kunde hämta ut min och Jonnes biobiljetter tills på onsdag eftersom att jag inte kommer att ha tid att göra detta någon annan dag (ska självklart se 300 på premiären, vad annars?). När vi kom ut därifrån så ringde Juffs kompis Millan a.k.a. Ahmed som jag då tycker om att kalla henne. Hon och hennes kille ville hänga med oss och det gick självklart bra. Efter en lång väntan och mycket handkrämskletande så kom Millans kille på att han var hungrig och ville käka på McDonalds (var annars liksom xD). Det tog lite tid för honom och Millan att beställa eftersom de fick byta kö typ tre gånger men det gjorde inte så mycket eftersom att vi hade det roligt ändå. Jenneys sjuka och torra humor underhöll oss ett bra tag och för övrigt tyckte jag att det var roligt att jävlas lite med henne för hennes längd (tjejen är 1,53 m lång, sjukt gulligt !) men hon tyckte mest att jag mobbade henne. Sen vid fem i halv nio följde Jenney mig ner till bussen och jag åkte hem eftersom att jag ska jobba idag.

Just nu sitter jag här och undrar hur fan detta jobbet ska gå men förmodligen bra eftersom det är mig vi snackar om. Fick en lite flummig vägbeskrivning men förhoppningsvis hittar jag dit och slipper att jobba röven av mig allt för mycket.

Ha det bra alla ! Kisses for the girls !