Julkänsla till 100%





"Lille" julaftons kväll och jag sitter här i soffan och myser i skenet från julgranens belysning. Läser bloggar och lite sådant och märker att ett speciellt tema går som en röd tråd igenom hela julsveriges, julkänslan saknas.
Själv känner jag mig alldeles varm inombords och hoppas på en riktigt kanonjul så det är lite tråkigt att andra saknar detta och verkar stå ut med alla julberedelser just för att "det ska vara så" och förväntas av dem.
Det slinker även in tankar om att de kanske är för gamla för att bry sig. Hur kan man vara för gammal för att känna julstämning? För mig är julen en högtid för alla, oavsett ålder, och så ska det förbli.

Frågan är då: Hur kan detta dilemma uppstå?

Personligen tror jag att det beror på våran häktiska vardag. Vi hinner varken känna eller tänka efter under denna fina julmånad utan bara stressar ut och gör allting i all hast. Istället för att vi utför förberedelserna med känsla och faktiskt njuter av nedräkningen till den stora dagen? Jag tror att det är just den detaljen allting hänger på och det är denna lilla ingrediens som skiljer människorna med julkänsla från dem som verkar sakna den.

Självklart kan man ju förstå att man kanske inte alltid har tid att ta en hel dag för varje liten detalj. Ibland kan det räcka att bara sätta sig ner med lite lagom varm glögg och en god lussekatt och njuta av alla ljusen som tänds nu i juletid och bara slappna av. Bara en sådan liten grej kan göra otroligt mycket!