No more Fredrik Svensson NV3B



image46



Igår var äntligen den stora dagen här, jag tog studenten. Den här dagen är nog en av de stora dagar i mitt liv som jag har längtat mest efter. Nu är jag helt fri och kan forma mitt liv helt och hållet som jag vill. Samtidigt så har jag inte längre någon trygghet att luta mig tillbaka på. Samtidigt som det känns lite läskigt att inte veta vad som väntar så känns det spännande och jag ska nu förverkliga alla de framtidsdrömmar som jag går och bär på, inget ska stoppa mig!

Nu tillbaka till den underbara studentdagen. Allt började vid halv åtta eftersom vi hade bestämt i klassen att vi skulle ses och ha champagne-frukost tillsammans. Det blev en massa snackande, möss-skrivande och champagne-drickande såklart innan vi bestämde oss för att gå mot skolan och vår allra sista skolavslutning.

Avslutningen såg ut ungefär som vanligt och innehöll ungefär detsamma som den alltid gjort men den ortroliga värmen gjorde allting mycket segare. Som tur var kom Sossa och livade upp avslutningen med sin dansuppvisning som verkligen var high-class. Efter ordinarie avslutning drog vi oss till ett klassrum där vår lärare, David, delade ut betygen och snackade om livet efter studenten. Därefter följde fotografering av avgångsklasserna och den traditionella lärarmiddagen. Maten var jättegod och bestod av lax, nypotatis och någon god sås till det och avslutades med glass med chokladsås. Efter maten drog vi oss tillbaka till aulan där de olika klasserna skulle ha spex vilket inte var så hemskt spexigt utan mest onödigt och drygt. Nästan ingen var föreberedd men skulle ändå tvunget göra något

Vid tio över två började det äntligen hända saker och vi började förbereda oss för utspringet från skolan. Så underbart skönt det kändes när man sprang ner för trapporna och ut till allt folket som stod där och väntade med skyltar. Hittade mamma och de andra nästan längst bak i folkmassan så det blev till att dyka in i vimmlet för att komma fram men det var det värt. Fick en massa jättefina studentdjur och blombuketter runt halsen och blev filmad och fotograferad i massor. Sen bar det av ner till terasstrapporna och den vanliga studentritualen att gå 7 varv runt Magnus Stenbock-statyn. Nere vid statyn träffade jag även Sanna och Lotti som hade tagit sig ner dit också för att träffa mig. Även Jonne och hans mamma Camilla var där så där kom det ännu mer presenter.

Resan hem blev tråkigt nog inget märkvärdigt utan jag åkte hem med min faster och hennes sambo, Anders. Det var i och för sig ganska roligt eftersom trafiken var helt galen, folk skapade egna filer och allt var en enda röra. Detta gjorde Anders förbannad, har aldrig sett honom irriterad så det var ganska roligt att höra på, fast att det tog 1,5 timmar att ta sig hem. Väl hemma satt folk redan och väntade på mig. Bjudningen blev lyckad och jag hoppas att alla hade det så trevligt som möjligt, för det hade jag.

På kvällen drog jag och Danne in till stan för att fira studenten på riktigt, började med att softa vid terasstrapporna och dricka champagne. Sen blev det en aning segt på grund av några incidenter med en person men när man lämnat det bakom sig kunde kvällen börja på riktigt. Började på SS Swea med att beställa in första drinken för att inviga festnatten. Kan säga att jag även fick nytta av fickpluntan som min moster hade köpt till mig, fyllde den med vodka innan jag åkte hemifrån och detta gjorde att den första drinken även blev den sista och fyllan höll kvällen ut. Alla tre ställena, SS/Swea, Tempel och Cardinal, var nice ställen men Tempel var ändå outstanding. Kommer lätt att festa där oftare. Lätt det bästa dansgolvet!

Vi höll fullt järn hela kvällen och vid fyra var jag svinigt trött så efter att ha käkat en varmkorv ringde jag efter skjuts. Vid halv sex sa jag hejdå, kanske för sista gången, till några klasskompisar och drog till Knutpunktens parkering. Däckade som världens lyckligaste i min säng när klockan var sex och jag lovar att denna dagen/natten kommer jag aldrig att glömma!!

Då var studenten slut för avgångsklasserna 2007 men jag lovar att det var inte det sista ni ser av den bästa årgången 1988!

Kommentarer
Postat av: frida

GRATTIS till studenten ;D;D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback