Segtsegt




Välkommen till min tristess! Det här med betald ledighet är inte lika roligt som jag tyckte de där första veckorna. Nu känner man sig mest överflödig om jag ska vara helt ärlig men framförallt så är jag grovt UTTRÅKAD!!!
Jag menar, vad gör man en tisdag förmiddag när alla andra jobbar eller går i skolan? Jo man ligger i sin säng och tycker synd om sig till sist.
Det blir en runda till gymet iallafall för här kan man ju inte ligga och ruttna, man känner sig mest bara som en social börda för samhället fast att så inte är fallet.

Tackar och bugar för en trevlig gången helg iallafall och framför allt en otroligt rolig och vild lördag. Det var längesedan man festade så hårt. Det vet jag tack vare att i princip hela söndagen spenderades i sängen just för att jag inte orkade att resa mig ur sängen.
Igår (måndag) blev det inte heller så mycket av. På kvällen var det tänkt att jag och Danne skulle dra till Råådalen en runda för att typ njuta av höstvädret och snacka skit men självklart skull himlen öppna sig och släppa en icke så önskvärd regnskur rakt i huvudet på oss. Det blev en runda till Burger King istället och jag kan säga att man var ganska mätt och belåten efter ett Big King XXL-meal plusmeny. Så istället för en uppfriskande promenad så käkade vi tjockismat och diskuterade helgen som gått. Vi kom överens om att vi inte ska göra om lördagen på ett ganska bra tag, för våran hälsas skull.

Skrattanfall


Jag och en polare satt och diskuterade det framgångsrika fenomenet BlondinBella och då från ingenstans kommer min polare med en kommentar om hennes pojkvän som jag inte kunde låta bli att skratta åt. No offence men det satt verkligen klockrent!


~Gudagåvan~ säger:
hennes pojkvän ser ut som en hink med spya på midsommarafton



Vissa kanske anser det som taskigt men det fick mig att, i princip, skratta sönder min mage så det förtjänade att publiceras tyckte jag.

För övrigt har min dag i stort sett gått ut på att handla en massa plagg inför hösten. Sjukt viktigt ellerhur?
Det blev en hel del snygga fynd iallafall som jag kanske lägger upp bilder på här imorgon. Måste ju visa vilken otroligt snygg och härlig stil jag ligger inne med för er som inte redan vet om det!

Älskade stereotyper!


Har ni tänkt på att svenska kvinnor ofta framställs som blonda, storbystade bimbos i utländska filmer? Man sitter där och undrar var de egentligen har fått denna idé ifrån och varför det just ska vara ett speciellt kännetecken för Sverige. Man tycker ju ändå att det finns fler perfekt sminkade platinablonda objekt med stora bröst som cirkulerar i media i staterna än vad det gör i Sverige. Sen kommer det till en dag då man hittar något som videon här ovanför och direkt förstår varför det är såhär.
 
Tyck vad ni vill om videon med tjejen är iallafall snygg! ;)

I hate mondays!!

'

En rutten dag som denna kräver verkligen bra musik. Man kan inget annat än att tycka om den här låten!

Damn Yankees - High Enough



Usch! Detta har verkligen varit en sjukt jobbig dag rakt igenom. Jag sov ju såklart ingenting på hela natten så jag har gått runt som en zombie hela dagen. Efter jobbet släpade jag mig till gymet för ett konditionspass med Danne, gick väl helt okej med tanke på att jag typ inte hade någon energi i kroppen alls så att jag nästan somnade på löparbandet.

Inte nog med detta så dök dagens mest irriterande händelse upp när jag stod och väntade på bussen. Kanske två meter ifrån mig står tre stycken missbrukare/uteliggare och diskuterar ljudligt om något gräl de haft med någon annan utböling i samhällets bottenskikt. Helt plötsligt får en av männen ett utbrott på kvinnan i gänget för att hon tydligen "aldrig  bjuder tillbaka" och börjar vråla om hur ärlig han själv är och hur mycket pengar hon fått från socialen. Vad hon inte bjudit tillbaka på sades det ingenting om men jag gissar på sprit för det är väl det sådana patetiska människor bråkar om för det mesta.
Min tanke efter denna händelse var direkt "varför får sådana missanpassade människor gå fria utan någon form av tillsyn alls?"
Jag skulle vilja beskriva dem på så vis att om Sverige är en stor vacker sommaräng så är dessa människor äckliga hundskitar som ligger utspridda lite överallt på den vackra ängen och drar ner vackerheten med sin stank. Låter det okänsligt? Själv tycker jag att det är en väldigt realistisk liknelse och sunda tankegångar!


Nu ska jag äntligen få krypa ner i min mjuka säng och försvinna in i drömmarnas värld, som jag har längtat!

Same old söndagnatt


Ännu en söndagnatt som är helt omöjlig att somna på, tur att man har film att kolla på. Har precis börjat kolla på en film vid namn Boondock Saints som enligt Sanna ska vara jättebra, får hoppas att hon har rätt nu. Har bara sett 19 min hittills men kände mig lite rastlös så var tvungen att pausa. Hittade en jättesnygg t-shirt på någon random
hemsida som jag faktiskt blev sugen att köpa.



Visst är den snygg?

Ensamma söndagen



Vilken seg söndag det har varit! Jag har inte orkat gå ur sängen på hela dagen. Förräns nu då när det började bli för varmt under täcket. Tänkte därför att jag lika bra kunde krypa ur sängen och starta tvn även om där förmodligen inte är någonting att se.
De fick bli det ganska underhållande programmet Ensam mamma söker. Jag menar, lite mogna halvt kärleksdesperata kvinnor är väl inte fel? Underhållande om inget annat och sedan är det ju ett plus att de ser bra ut.
Sen är det ju en annan sak att jag inte alls tror på det här fenomenet med dejtingprogram i tv. Det känns på något vis som att de i programmet känner sig mer eller mindre tvingade att hitta någon och lyckas och det är där desperationen kommer fram.
Dejting, enligt mig, är i grund och botten ingenting som ska vara bevakat av media och vinklas på ett speciellt vis. Det ska vara en mysig stund när man bara ses, gör någonting som båda tycker är kul utan att känna press på sig att man måste vara den typiska drömmen som alla tjejer/killar trånar efter och vill ha. Alla är ju så olika och har så olika syn på hur just deras drömpartner ser ut så att det mest rättvisa är att bara vara sig själv och bara slappna av. Och hur avslappnat kan det vara när det är flera olika killar som tävlar om samma tjej? Det känns mer som att det mer är tävlingsinstinkten som tar över än att någon av dem känner efter vad de verkligen vill.

Så att många är skeptiska till kärlek är inte konstigt med tanke på att det framställs så plastigt och enkelt i media.

Myslördag




 Det blev en soft lördagkväll/natt hemma hos Sanna med film, godis, läsk, vin och trevliga vänner såklart! Det finns nog inget bättre att göra en lördag än bara det som faller en in och bara vara.

Vi såg filmen Populärmusik från Vittula till en början. Sjukt bra och rolig film som jag verkligen undrar varför jag inte har sett tidigare. Verkligen min typ av film från början till slut full med underbar humor. Ska nog börja se fler svenska filmer för det känns som att man har missat en hel del roliga guldkorn, allt utom deckare då alltså.
Beck och liknande gör, isitteallafall mig, så sjukt uttråkad och rastlös. Det är typexemplet på sådana filmer som den genomsnittliga barnfamiljen tittar på en fredagkväll med lösgodiset och 20 liter läsk i högsta hugg. Inte min stil någonstans men jag antar att det finns dem som trivs med det.

Biofredag





Det blev bio igår med polarna. Vi såg den svenska filmen Patrik 1,5 som var riktigt bra. Hade faktiskt höga förväntningar innan jag satte mig i biosallongen och jag kan säga att den t.o.m. var roligare än jag trodde.
I och med att det hanlade om ett homosexuellt par så kunde man ju tänka sig att det var just det temat de skulle spinna runt mycket av filmens handling på men det var verkligen inte så extremt som jag trodde att det skulle vara. Den röda tråden som jag såg igenom hela filmen var temat kärlek men samtidigt mycket humor.
Den var mycket rolig och det blev många skratt vid många tillfällen som ekade igenom hela biosallongen. Ibland är faktiskt svenska filmer väldigt bra!


Helt klart sevärd kan jag säga!

Sveriges svar på Chuck Bass?




"Lips Like Morphine säger:
du är som chuck bass , fast svensk . och han är SJUK HET. så han hade ja nte vågat träffa.. de är som med dig"




Och folk säger att jag har ett stort ego, är det så konstigt när man får såhär smickrande kommentarer?

Sveriges svar på Gossip Girls karraktär Chuck Bass? Ja det hade varit ganska coolt om det hade varit sant. Dock skoj att det finns dem som tycker att det finns en viss likhet

Totalt värdelöst planerande!

Snart inne på tredje dagen av ännu en period av beatald ledighet, förstår verkligen inte hur detta är hållbart men jag gillar det såklart. Dock gör man ju sjävklart inget vettigt. På kvällen tänker man på allt man borde få gjort dagen efter och lovar sig själv dyrt och heligt att man ska gå upp i tid och göra allt det där som känns viktigt men händer det? Icke!
Istället vaknar man när halva dagen har gått och inleder dagen med att sitta kvar i sängen med datorn och kastar bort ungefär tre timmar på detta. Sedan får man stressa i sig något lätt att äta och sedan skynda sig till bussen för att dra in till stan och träna.

Totalt värdelöst, ellerhur? Någon vet något bra sätt att motivera sig själv att planera sin dag lite bättre?

Hold on, hold on tight!




Visst är den här låten riktigt härlig?

(Kix - Don't close your eyes)


Motivation tack?!


Min tillvaro för tillfället skulle kunna beskrivas som en enda stor degklump och jag ligger mitt i denna stora degklump och orkar verkligen inte resa mig. Tackar gud för dessa två dagar av ledigt från som jag haft nu (med betalning från jobb såklart, it's good to be the king).
Skulle vilja ha något att engagera mig i, något som jag verkligen tycker är kul och som jag brinner för men vad? Dum fråga att ställa egentligen, om jag inte själv vet så hur ska någon annan dag kunna veta?
Fredag imorgon och jag tvistar fortfarande med min egen kropp om jag ska ligga kvar här eller om jag ska orka mig ut kanske? Ta en drink, träffa polare och kanske ha lite roligt? Utelivet har dock också tappat den charm som det en gång hade (shit vad positiv man kan vara va?).
Men vinden kanske vänder? Vem vet liksom, det kanske sker redan imorgon.

Ingen som gillar det här med skumma ego-inlägg egentligen, jag vet. Förutom då möjligtvis en psykolog kanske men de läser förmodligen hellre Illustrerad Vetenskap än min blogg.
Och nej jag har inga rakblad bredvid min säng och nej jag har ingen bok där jag skriver deprimerande dikter och klistrar in bilder på sönderskurna armar. Klockan råkar bara vara strax i tre och tillvaron känns lite seg. Så det är inte så att jag har gått och blivit en patetisk, rakbladsdyrkande fjant med lugg ner knäskålarna, sådant får ni inte tro om mig. Jag är för bra för sådant!
 

Men tack för dessa fem minuters flippande och flummande i rampljuset för ikväll. Jag återkommer (kanske?) snart igen med något nytt *intressant*


Visst längtar ni? ;)

Riket vid vägens slut




Kom precis hem efter att ha varit på bio, fick äntligen se Arn, Riket vid vägens slut och jag kan utan tvekan säga att jag är mer än nöjd. Trodde aldrig att en svenskproducerad filmserie skulle kunna bli såhär bra, hoppas verkligen att de fortsätter och gör åtminstonde en film till i samma härliga och historiska anda. Jag ska helt klart köpa även denna på dvd när den släpps.

Innan detta trevliga var jag dock tvungen att utstå den sömnigaste arbetsdagen på mycket länge, det är sådana dagar man verkligen önskar att man slapp leva i princip. En sådan dag då man redan känner när man går till bussen att dagen kommer att gå mer eller mindre åt helvete. En sådan dag då man nästan önskar att man hade tackat ja till högskolan istället för att vänta ännu ett år. En sådan dag då man hade önskat att tiden bara kunde stanna för en stund så att man kunde rymma från livet. Ja ni fattar, dagen sög rakt av!

Kvällen blev jätterolig och det blev många härliga skratt innan man var hemma igen!

Sleeze Disease


Danger Danger - I Still Think About You

Ännu en gång har jag lyckats gräva fram en pärla ur träsket av underbar sleaze och glamrock. Bandet Danger Danger är inget jag tidigare direkt har lyssnat på utan bara har hört någon enstaka låt. Den här ballande kändes dock träffande på något vis. Kanske ganska självklart med tanke på att de flesta låtar handlar just om känslan att sakna någon otroligt mycket, en känsla som de flesta någon gång har upplevt. Rock har dock en förmåga att kunna uttrycka den känslan på ett vis som ingen boybandtönt någonsin har gjort eller någonsin kommer att kunna göra. Hoppas ni gillar låten lika mycket som jag!