Ångestgivande? JA!


image176

Skyltar med lite söta tjejpolare eftersom det var studentbal i förrgår och de var vädligt fina!


Jag fortsätter min dåliga vana med blogginlägg skrivna tidigt på morgonen, borde ju gå och lägga mig men vem orkar göra det när man har så mycket energi över? Plus att man funderar så grymt bra på morgonkvisten när allting är så tyst och det enda man hör är fågelkvittar utifrån trädgården.

Det är den 31 maj idag och sommaren är i princip här kan man säga och allting känns bra. Eller ja, om man då bortser från ångesten över allt studentfirande inne i city och på andra ställen också förståss.
Jag tog ju studenten förra året och kan säga att de tre sista veckorna innan den stora dagen var de bästa i mitt liv hittills i alla fall. Men nu är det inte min tur längre utan det har i själva verket gått ett helt år sedan dess. Samtdigit som det är roligt att komma vidare i livet och prova på nya saker och utvecklas som individ så känner man ändå att det hade man hade då inte var så fel. Tvärtom så var det faktiskt en aning bättre än nu eftersom man levde i en mer skyddad värld.
Var nere i stan (Helsingborg) igår med några polare och lullade runt bland alla glada studenter som skulle på studentbalen. Jättekul att se alla så fina fast det kändes lite ruttet att sedan vara tvungen att ta tåget ner till Lund för att sitta på ett seminarie och diskutera historiska händelser. Det är under sådana dagar man känner att man verkligen står på egna ben och noga måste tänka efter när man prioriterar.

Åren innan studenten kände man alltid en viss avundsjuka över att treorna hade klarat sig igenom tre års gymnasieutbildning och hade en massa roligt framför sig men nu i efterhand med facit i hand kan jag säga att ångesten över att allt är över svider hundra gånger värre.


Ganska deppigt inlägg men ni får inte gå och tro att jag blivit deprimerad eller dylikt. Egentligen är jag ju lika flippad som vanligt! ;)

I hate mondays!

image175


Jag inleder med den är hemskt charmiga bilden på mig. Och nej jag brukar inte posera med bananer mitt i stan sådär i vanliga fall utan det här var till en reklamposter för en tävling på
Apberget. Jag menar, vad gör man inte för att hjälpa till?

Det var egentligen meningen att jag skulle ha bloggat i förrgår om hur bra allting var men det ändrades ganska dramatiskt. I förrgår (måndag) skulle jag till Lund för att redovisa min bokanalys som jag skrev för några veckor sedan. Det regnade ju som fan men jag tänkte inte låta detta förstöra min redovisning så efter en härlig fika i stan med härligt sällskap så tog jag tåget ner till Lund. Jag kände mig duktig för jag hade fixat en väldigt bra beskrivning så att jag skulle hitta dit och kände att allt skulle bli jättelätt.
När jag hoppade av bussen på Lunds stora universitetsområde så regnade det riktigt mycket och blåste en aning men jag brydde mig ju inte eftersom jag ändå snart var framme. Dock blev det ju inte riktigt så utan det tog mig ungefär 40 blöta minuter att yra runt för att hitta byggnaden som sedan visade sig innehålla fel redovisningssal eftersom Lund tydligen döper sina salar till snarlika namn.
Jag blev självklart besviken eftersom jag visste att min redovisning i princip var förstörd och det enda jag kunde hoppas på var att få medverka på någon av de andra seminarierna. Väl nere vid tåget märker jag dock att det svider extremt bak på ena foten. Självklart hade det blivit skav på foten och skokanten bak på hade skurit rakt in så det hade börjat blöda, hann dock rädda skon som annars hade blivit mer blodigt röd än vit.

Så vad fick jag ut av detta? Jo en jävla promenad i regnet som i sin tur ledde till sår på fötterna istället för en lyckad redovisning och självklart tittade solen fram när jag var tillbaka i Helsingborg!

Vissa dagar hatar man bara..

Det heter negerboll!



Jag kunde verkligen inte ha sagt det bättre!


Behövde en paus i läsandet/skrivandet, just nu är jag verkligen ett levande bevis på att man blir sned i huvudet av att läsa alldeles för länge! Är det något ni undrar om rastvisterna mellan svarta och vita i USA under 1900-talet så är det bara att fråga mig för det är vad som snurrar i min skalle. Tyckte att videon passade ganska bra in i temat med tanke på vad jag läser om just nu!



Nu ska jag tillbaka till läsandet om avkolonialiseringen!

Död åt D-link!

image173



Någon mer än jag som känner att apparaten på bilden har en förmåga att krångla när man som mest behöver den? För er som inte har den blekaste aning om vad det är så kan jag berätta att det är en router, väldigt bra att ha när man blir trött på att ha bredbandssladdar överallt och istället vill ha en trådlös koppling.

Dock är inte min till någon direkt nytta just nu eftersom den antagligen dog i natt. Fick panik imorrse eftersom jag ska skriva och skicka in min bokanalys idag. Har fortfarande inte riktigt plöjt igenom hela den där boken jag skrev om igår så att internet skulle krångla var bland det sista jag behövde just nu!
 Turligt nog hittade jag en sladd i gardroben som jag har kopplat in, grymt stoneage men vad gör man inte för plugget liksom? Sen känslan att inte ha något internet var inte heller så himla skön så detta får funka till en ny router är införskaffad.

Aja, tillbaka till läsandet om Klu Klux Klan och annat intressant!
 

I natt är hela staden vår!




Igår uppträdde bandet Noice i sommarkrysset på TV4 och självklart missade jag detta. Hittade dock klippet på youtube idag och kan inte säga annat än att jag blev ganska så besviken. Jag gillade detta bandet riktigt mycket innan men kan inte säga annat än att jag typ tappade hakan när jag ser en vitsminkad Markus Öhrn hoppa in på scenen.
Ni kanske inte ens vet vilka Noice är/var men ni som vet håller kanske håller med mig på den punkten att det är inte såhär vi vill se dem. Eller så kanske ni tycker tvärtom?


Aja! Åter till pluggandet!

Pluggsöndag

image172



Även om söndagen kanske är den mest sega dagen den här veckan så är det kanske direkt såhär man vill disponera den, historieplugg gör ju inte tillvaron mer rolig direkt. Dock är det ett måste just nu, ska ha läst  boken Rasrisk av Mattias Gardell och ha skrivit bokanalys på denna nu på tisdag. Lite stressigt men det ska nog gå bra eftersom jag för en gång skull har börjat läsa i ganska god tid, stort plus till mig!

Turligt nog fick vi välja bok själva så det är ändå ett ämne som intresserar mig lite, den handlar om relationen mellan svarta och vita i USA under 1900-talet. Det finns grymt mycket som jag inte hade en aning om innan jag började läsa den här boken så lite kul är det kanske ändå.
Dock skulle jag egentligen ha varit med Emma idag men det blev ändrat i sista sekund eftersom jag kände att plugget behövde lite mer tid än jag trodde, tråkigt men sant!

Nu ska jag äta och sen fortsätta att plöja igenom boken!

Botten upp!


image171


Här har vi då gårdagens löpsedel av lokaltidningen Metro. Min första reaktion på den här löpsedeln var faktiskt ett stort hånskratt, jag menar hur kan det gå så fel?
Den här mannen som uppenbarligen har hyrt ut sin egen fru till andra män som sexleksak verkar inte riktigt ha förstått själva grunden i det här med att ingå äktenskap med någon. Det är ju meningen att man själv ska älska med sin partner och inte 100 andra män utspridda över Sverige. Stackars tjej säger jag bara.



Gårdagen var en lugn fredag för tredje gången i rad, känner mig lite som en expert på det här med vita helger vid detta laget. Dock blev det ändå bio igår med en polare, såg filmen Ironman som var väldigt bra. Skön, lagom macho handling och mycket fräcka specialeffekter. En perfekt actionfilm helt enkelt!
Efter detta blev det en runda nere vid havet innan bussen hem gick, träffade lite fulla människor nere på stan som skulle vingla bort till The Tivoli. Kan inte påstå att jag saknar det tillståndet så det blir nog fler vita helger i framtiden!



Vill även uppmärksamma för er som har missat det att det är Norges nationaldag idag, så grattis på frihetsdagen alla norrmän!

Det er Norge i rødt, hvitt og blått!

Ed Westwick ftw!

 

Satt och bläddrade lite på Youtube (som vanligt) och hittade den här sjukt härliga videon innehållande en del sköna kommentarer från Chuck Bass (spelad av Ed Westwick) i serien Gossip Girl. Eftersom jag är ett så stort fan av den här serien och just den här karaktärens uttalanden så var jag vara tvungen att länka.
Hoppas att ni tycker att han är minst lika härlig som jag!



För övrigt flöt torsdagen förbi lugnt och stilla, precis som alla andra dagar när man är ledig såhär mitt i veckan. Försökte ligga i solen och få lite mer färg men eftersom jag blev rastlös efter typ en halvtimme så blev det inte något av det direkt. Annars var ju vädret inget att klaga över direkt, perfekt väder att ta en fika i! Men med vem när alla jobbar och går i skolan?
Kort sagt, det suger att vara ledig när alla andra är upptagna och med dessa visdomsorden avslutar jag detta inlägg!

Åka lastbilsflak!



Ni har väl inte missat Magnus Ugglas nya dunderhit? Om ni har det så har ni verkligen missat något väldigt bra! Eller ja, väldigt bra enligt mig i alla fall. Man kan säga att jag hatar den samtidigt som jag verkligen älskar den.
Jag tog ju studenten förra året och den här låten får mig att minnas hur otroligt roligt det var. Dock går det ju inte att göra om hur mycket man än önskar och vill och därför hatar jag den kan man säga.
Samtidigt så kan man verkligen inte låta bli att tycka om den för den är så otroligt skön och får en verkligen att känna att den ljusa sommartiden är på väg och allt det roliga som den bär med sig. Man längtar framåt samtidigt som man längtar tillbaka ett år kan man säga.



Ännu en tisdag har passerat och jag måste säga att den har varit väldigt behaglig. Tog sovmorgon fram till elva för att sedan ta bussen in till Helsingborg och ta en fika med Emma på Espresso House nere i hamnen. Härligt att sitta där med sin fika, känna solens strålar som värmer i ansiktet och bara ta det lugnt. En sådan dag är för fin för att bara slösas bort genom att sitta inne och dega helt enkelt!
 Eftera detta avkopplande tidsfördrivet blev det en lite tripp ut till Väla innan Emma skulle börja jobba. Jag själv tog mig till fotbollsplanen på Västergård för att se mina polares fotbollslag spela. Tråkigt nog blev det ännu en förlust men sammarbetet var betydligt bättre än senast så det dröjer nog inte länge innan vinsterna glider in på löpande band!

Jobb som vanligt imorgon, man kan ju inte påstå att man längtar direkt..

Go to hell!

image170


Och såhär gick det med dagen som jag trodde skulle bli en dag med en massa slappande i solen. SMHI står definitivt inte högt i kurs hos mig nu kan jag säga. Inte nog med att solen gick i moln, det började blåsa som f*n också!
Från att ha en dag i solen framför mig så är jag alltså nu tråkigt sysslolös. Det är bara jag som verkar vara ledig dessutom så man känner sig ju mer eller mindre strandsatt.


Något förslag på vad man kan hitta på en slö och tråkig måndag eftermiddag?

Lite parodi har ingen dött av


All respekt åt de stora bloggerskorna men jag måste bara lägga upp det här. Det är ett avsnitt ur youtube-serien BlondinKissie som är en parodi på två av våra kända svenska bloggerskor. Har lagt upp mitt favoritavsnitt här, trodde att jag skulle dö av skratt när jag såg det. Hoppas att ni ska tycka att det är minst lika roligt som jag!




Som ni kanske märker så är jag ledig idag, känns väldigt härligt att ha en extra dag sådär som man kan disponera hur man vill och bara vara fri. Min frihet hade jag tänkt att disponera i solen med någon tidning eller kanske till och med att jag pluggar lite även om det känns som att det sabbar den lediga känslan lite smått.

Hoppas ni andra också får chans att njuta av solen och värmen idag! Vem vet när regnet kommer liksom?

Love me black n' blue!

image169

Dirty Penny
rockar för fullt i mina hörlurar för tillfället. Deras album Take it sleezy är verkligen något alla borde ta sig tid att lyssna igenom och njuta av. Sleazerock när det är som bäst, grabbarna är verkligen guld!




Kan sammafatta den gångna söndagen som något helt ut över det vanliga. Blev ju inget Kvidinge så Emma kom hem till mig istället, mycket trevligt. Eftersom lilla Ekeby kanske inte är den ort med flest hisnande upplevelser att erbjuda så blev det film (Rockstar) och popcorn i vår sköna och svala källare. Blev även en liten rundtur i Ekeby och en pizza uppe på pizzerian. Efter det ännu en liten runda runt i vårat "fina" grannskap eftersom det dök upp några polare som också kände för att röra lite på benen.

Verkligen jättehärlig dag, önskar att alla söndagar kunde innehålla detta. Varmt väder och trevligt sällskap är det bästa receptet på en bra söndag helt enkelt eller vad säger ni?

Framgångens sötma har sitt pris



Dirty Penny - Scream & Shout 

Enjoy!


Gårdagskvällen var kanon! Kan skryta med att jag blev vinnaren till tre rundor Laserdome. Låter kanske lite ynkligt men jag kan säga att vinsten verkligen känns i låren. Efter en massa springande i mörka gånger på Laserdome så avrundades allt med en lugn runda ner till Norra hamnen. Dock fanns där inga lediga bord till oss på någon av utserveringarna så någon god och somrig drink blev det ju tyvärr inte.

Imorgon blir det en massa pressande i solen och sedan ska man hem till lilla Emma i Kvidinge en tur också.

Trevligt Trevligt!

Järngängets säsongstart!


image166


image167


Helgen har börjat lugnt hittills. Igår drog jag till stan direkt efter jobb. Mina kompisar har ju startat ett fotbollslag i serien Korpen och går under namnet Skånepågarna. Igår spelade de sin första match för säsongen och självklart var jag och några polare där och försökte stötta så gått man kunde från sidan av planen.
Dock blev det en förlust med ganska många mål men det var bra kämpat iallafall, bättre lycka nästa gång grabbar!

Ikväll blir det en relativ lugn kväll med laserdome för hela slanten, hoppas det blir skoj!

Tragiska val

image165



Det här är något jag inte riktigt förstår (bild ovan). Jag menar, killen är rolig men jag skulle personligen aldrig gå och betala för att få se honom. I och för sig är det nog inte riktigt själva humorn som lockar för i så fall hade det nog varit Magnus Betnér eller någon annan som hade stått där på scenen. Utan det är alla tjejer/kvinnor i alla åldrar som ska stå där och le sig till döds över hur otroligt söt den här, i deras ögon, lilla pojkslynglen är och emellan varje skratt flyger där upp ett par mormortrosor i storlek XXL. Det är min teori iallafall, rätta mig om jag har fel!


Gårdagen (måndag) var en riktig höjdare faktiskt. Jag vaknade mycket utvilad vid halv ett efter att ha sovit över tolv timmar, sådant slår aldrig fel. Sedan bar det av till stan för att sedan ta sig till Lund på historieföreläsning, dock slog ju vädret idag nästan rekord i skolsken och värme så man kunde ju inte klaga precis.
Man kan ju hoppas på att det håller i sig över helgen eftersom det, för min del, ser ut att bli en vit helg. När man har sina festhelger blir det ju lätt att man sover bort hela dagen men nu kanske jag för en gångs skull kan utvinna några extra soltimmar!
På fredag blir jobb och sedan fotboll, min kompis har startat ett fotbollslag tillsammans med några andra och spelar sin första match i serien Korpen nu på fredag. Så har ni vägarna förbi Västergård i sundets pärla Helsingborg så kom gärna dit och visa ert störd eller något i den stilen!

Money makes the world go 'round

 
image164


Då har man lagt en skapligt bra helg bakom sig. Utgång i fredags med polarna, mysig biokväll med trevligt sällskap i lördags och så en vanlig soft söndag idag.
Nu väntar en vecka av plugg och jobb men är man riktigt positiv så känner man att det baara är 5 dagar kvar till det är helg nästa gång.

För att få tiden att gå tills dess så kan jag rekomendera er att gå och se filmen Fools gold (bilden ovan) som jag och mitt trevliga sällskap Emma var och såg i lördags. I stora drag hamnar den om ett f.d. par som hittar tillbaka till kärleken igen efter en händelserik skattjakt, mycket spännande och humoristisk film!

Det våras för sossarna! (och även för oss andra för den delen)


image163

Sitter här och lyssnar på Vixen som är ett väldigt bra glam/sleazrockband. Rekomenderas verkligen!




Hallå och glad fortsättning föresten, eller vad man säger!

Då var både Valborg och första maj över utan att i princip något har hänt. Var jättetrött när jag kom hem igår efter jobb och valde därför att ta det lugnt. Drog till majbålet med några polare, sen blev det en hel del yrade med fulla människor för att sedan avsluta hela kvällen vid elva(!!) Trevligt att träffa alla men önskar att jag hade varit lika mkt på G som resten.

Dagen efter var första maj och jag vaknade med ett leende på läpparna vid tretiden eftersom jag annars alltid vaknar just den här dagen vid åttatiden av att sossarna är ute och uttrycker sina åsikter på sitt lilla egna sätt med blåsorkester, plackat osv. Läste dock i en mkt känd bloggerskas blogg, även känd som BlondinBella, att även MUF Stockholm hade varit ute i samband med detta och iscensatt någon form av kampanj. Låter som en ganska kul grej så det är nästan lite synd att MUF Helsingborg inte har anordnat något liknade (vad man har hört iallafall).
Mitt glada humör höll dock bara i sig enda tills jag tittade ut genom fönstret och insåg att det sköna vädret som hållit i sig hela veckan var helt borta och att det verkligen spöregnade ute.
Därför har jag suttit här i princip hela dagen och bara degat i min ensamhet. Sen har man inringd att jobba imorgon så man känner sig verkligen låst. Pengar är dock aldrig fel, så kan jag festa med gott samvete imorgon kväll istället!